Качка з апельсинами – це одне з найбільш традиційних святкових страв у всьому світі. Ніжний смак птиці, що поєднується з кислинкою апельсина і солодкістю джему, роблять це блюдо незабутнім.
Для приготування найніжнішої качки буде потрібно:
1. середня качка вагою в 3 кг;
2. 3 великих соковитих апельсина;
3. свіжий розмарин;
4. 3 столові ложки апельсинового джему;
5. 6 див кореня імбиру;
6. оливкова олія.
Цей рецепт досить простий у виконанні, проте доведеться витратити якийсь час на приготування. Покрокові дії:
1. Ретельно промийте качку, обсушіть і натріть її перцем і сіллю зсередини і зовні. Залиште качку в холодильнику на 2 години, щоб вона краще просочила і стала більш м’якою.
2. Необхідно приготувати начинку для птиці. Розділіть 2 апельсина на четвертинки, змішати їх із натертим імбиром, оливковою олією і декількома гілочками розмарину. Все ретельно перемішайте і начиніть качку. Черевце птиці скріпіть кількома зубочистками або зашийте товстими нитками.
3. Духовку розігрійте до 180 градусів. Тим часом ретельно обмажте птицю оливковою олією, покладіть її в рукав для запікання і відправте в духовку на 1,5-2 години.
4. Візьміть третій апельсин і наріжте його тонкими кільцями. Відкрийте рукав для запікання і викладіть нарізані апельсини поверх качки. Після цього запікайте птаха ще годину.
5. У процесі запікання утворюється жир, яким потрібно поливати качку, щоб зробити її більш м’якою.
6. Після години дістаньте птицю з духовки і змастіть її апельсиновим джемом. Температуру в духовій шафі потрібно збільшити до 220 градусів і запікати птаха ще 20 хвилин.
Качка готова. Викладіть її на велике блюдо і подавайте до столу гарячою. Як гарнір відмінно підійде відварена картопля.
Приємного апетиту!